Van egy
hasznos tipped?

Válás és vagyonmegosztás - Egy, aki mindent visz?

Egy elmérgesedett vagy kihűlt házastársi kapcsolat lezárása sohasem egyszerű, a lelki megpróbáltatásokon kívül pedig akár pénzügyileg is igen rosszul járhat egyik-másik fél. A válási vagyonmegosztás alapvetően egy bonyolult, a jog bikkfanyelvén megfogalmazott szabályhalmaz, amiben laikusként nem könnyű eligazodni. Az alapokkal ugyanakkor nem árt tisztában lenni, hogy ne érjen minket meglepetés, ha esetleg külön utakra vinne minket az élet párunkkal.

Keret Válás és vagyonmegosztás - Egy, aki mindent visz?

Közösséges kapcsolat

Amikor kimondjuk a boldogító igent, házastársi vagyonközösségre lépünk férjünkkel, feleségünkkel. Minden, amit a továbbiakban szerzünk, akár együtt, akár külön, osztatlan közös vagyonnak számít - leszámítva a különvagyont, de erről majd később. Talán ennél is fontosabb, hogy a terhek is bekerülnek a közös kalapba, tehát minden hitelért és tartozásért tartjuk a hátunkat mindketten.

Különlegességek

Ahogy már fentebb szó volt róla, a vagyonmegosztás válás esetén nem terjed ki feltétlenül mindenre, a jog ismeri az ún. különvagyon fogalmát is. Ide tartozik egyebek mellett minden, amit a házasság előtt szereztünk, az örökölt és ajándékba kapott értéktárgyak, továbbá a személyes használatra szolgáló eszközök. Lényeges kitétel, hogy a különvagyon értékesítéséből szerzett vagyontárgy sem lesz mindkét félé.

Vagyonmegosztás válás nélkül - vagy helyett?

Bármikor lehetőségünk van úgy dönteni, hogy vagyonmegosztást készítünk házastársunkkal. Ehhez bíróságra sincs szükség, elég egy ügyvéd által ellenjegyzett írásos szerződés. Sokan választják ezt a megoldást, hiszen a tételesen felsorolt vagyontárgyaknak köszönhetően elkerülhetők a későbbi viták, hosszadalmas peres eljárások, sőt akár a kapcsolat megromlása is. A válás, vagyonmegosztás sajnos még mindig tabunak számít társadalmunkban, nem illik rá előre készülni. Pedig a józan ésszel megfontolt, előrelátó döntések hosszú távon meghatározhatják mindkét fél életszínvonalát, ha a kapcsolatnak mégsem az ásó, kapa, nagyharang vetne véget!

Weboldal címe: drpazicski.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉLETMÓD TIPPEK

És Ön mit tenne meg a biztonságáért?

És Ön mit tenne meg a biztonságáért?

Személyes biztonságunk mellett üzleti biztonságunk, stabilitásunk megteremtése is kulcsfontosságú tényező, főleg ha az adott vállalati szegmensben sikeresek lennénk. Egy üzleti magánnyomozó segíthet.

Néhány tipp a legjobb pálinka kiválasztásához

Néhány tipp a legjobb pálinka kiválasztásához

Hazánk „nemzeti italát”, mely vérbeli hungarikumnak számít, számos okból fogyasztjuk. Mert vendégségbe megyünk, mert hozzánk jönnek vendégek. Ebédhez, vacsorához, esküvőn, keresztelőn, focimeccs előtt, után és közben, vagy csak azért, mert jól esik, esetleg ínyencségként. A tökéletes szíverősítő megtalálása azonban nem könnyű feladat - lássuk, mire kell ügyelni, mielőtt kosárba helyeznénk egy palackkal!

Kreatív ötletek kartondobozhoz

Kreatív ötletek kartondobozhoz

A kartondoboz alapvetően egy ronda, barna, unalmas használati tárgy, amit a legtöbben szemrebbenés nélkül kivágnak a (szelektív) kukába. Pedig némi kreativitással és kézügyességgel akár csodás díszként, gyerekjátékként vagy műalkotásként is újrahasznosíthatjuk a feleslegessé vált dobozokat. Lássunk néhány tippet!

Nem a ruha teszi az embert – az esküvőt leszámítva

Nem a ruha teszi az embert – az esküvőt leszámítva

Ez a bejegyzés elsősorban női olvasóinknak szól, de természetesen a férfiak érdeklődésére is számot tarthat. Kezdjük egy találós, vagy inkább beugratós kérdéssel! Vannak, akik rágörcsölnek, és vannak, akik lazán veszik; egyesek hónapokig keresik az igazit, mások azonnal lecövekelnek az elsőnél, mi az? Hát az esküvői ruha! Bármelyik tábort is erősítsük, egy biztos: nem létezik olyan menyasszony, akit hidegen hagyna, hogy milyen ruhában mondja ki a boldogító igent.

Kell ennél jobb ajándék férfiaknak?

Kell ennél jobb ajándék férfiaknak?

Születésnap, évforduló, Valentin-nap? Egy férfinak nehéz ajándékot választani. Ha igazán különleges meglepetést szeretne, akkor küldjön neki egri bort ajándékba, nincs ennél jobb ajándék férfiaknak.